Welkom op Voer Natuurlijk_______________________________
Enkele jaren geleden, toen mijn huidige hond Lara zo'n last had van haar gezondheid ben ik bij mijzelf ten rade gegaan waar dit toch aan zou kunnen liggen. Ze kreeg een hoog aangeschreven merk brokken doch had ze een slechte huid, een vies gebit en ze stonk uit haar bek en had een stinkende schilferige dunne vacht. Haar ontlasting was nooit zoals deze zou moeten zijn. Zelfs het wisselen naar andere merken brokken (en we hebben er werkelijk heel veel geprobeerd) veranderde aan deze situatie niets. Sterker nog: het ging steeds slechter. Hoewel Lara pas 4 jaar was leek het al een enorm oude hond. Er was niet veel meer over van de jonge mooie hond die we een jaar geleden hadden. De dierenarts dacht aan een kip-allergie en gaf ons ook een spray die de jeuk moest oplossen.


In mijn omgeving zag ik ook steeds meer ongezonde honden. De ene hond had ernstige nierproblemen, de ander had altijd diarree en weer een ander had een gebit vol met tandsteen. Als de commerciŽle hondenvoeders zo gezond waren, waarom hadden en hebben zoveel honden dan van deze problemen?

Dankzij het medium internet kwam ik destijds via een algemeen dierenforum sites tegen over rauwe, zelf samengestelde voeding. Ik begon een paar keer in de week rauw te geven maar het 

resultaat was nog niet helemaal zoals deze moest zijn. Alhoewel het aanvankelijk enigszins eng en bizar in mijn oren klonk heb ik toch de volledige overstap naar rauwe voeding gemaakt. Onvoorstelbaar wat de gevolgen waren: binnen twee weken hadden we een totaal andere hond. Haar vacht glom als nooit tevoren volledig vrij van plekken, schilfers en haaruitval. Haar gebit was binnen een paar dagen al schoon en compleet vrij van tandplak en tandsteen. Lara's ontlasting werd zoals hij behoort te zijn: klein en compact. Dit was voor mij voldoende om ook andere mensen te wijzen op een andere, natuurlijke manier van voeden. Eind november 2005 ben ik met een aantal anderen een eigen forum gestart zodat we meer mensen konden voorlichten over gezonde hondenvoeding. Inmiddels zitten er op het forum dierenartsen, paraveterinaire, fokkers en gedragstherapeuten etc. die allemaal hun steentje bijdragen om mensen te adviseren over natuurlijke rauwe voeding. Hoewel de  
samenstelling van ons team eenpaar keer veranderd is, is onze doelstelling hetzelfde gebleven.

Inmiddels schrijf ik regelmatig artikelen in (club)bladen, magazines en op diverse sites in de hoop dat er weer enkele mensen de overstap weten te maken. Regelmatig worden er lezingen gegeven en zijn we te vinden op evenementen.

Sinds de opkomt van de commerciŽle hondenvoeders is een lege wachtkamer bij de dierenarts een uitzondering geworden. Sinds wij onze dieren op een onnatuurlijke manier zijn gaan voeden zijn we 

tegen steeds meer tegen gezondheidsproblemen en kwaaltjes aangelopen. Dus het is hoog tijd geworden voor een stap de andererichting uit. Het is tijd dat we weer dichter bij de natuur komen te staan.

Voor mij is er nog maar ťťn manier van voeden, voeren volgens de Wetten van de Natuur!

VoerNatuurlijk richt zich op het zo natuurlijk mogelijk voeren van dieren, wordt niet gesponsord en is volledig onafhankelijk. Wij verkopen dan ook geen producten en informeren volledig belangeloos over NRV.

Alle gezondheid gewenst voor u en uw hond(en) en veel plezier bij het lezen van deze site,

Ester Overman - voernatuurlijk.nl