Registreren

Vertaling van Juliette de Baïracli Levy & Swanie

Vraag & antwoord 24 t/m 28 juli 2006.

Moderator: Team VoerNatuurlijk

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Vertaling van Juliette de Baïracli Levy & Swanie

Berichtdoor Ester » wo 26 jul, 2006 20:35

De vertalingen worden verzorgd door Mizz! Waarvoor onze hartelijke dank!!

Onderwerp Epileptische hond:

Chriske schreef:

Hallo, mijn schrijven in engels is niet zo goed, maar ik probeer het toch.

Mijn hond is epileptisch en we zijn in de weer geweest met een holistisch dierenarts. Eerst homeopatisch en daarna acupunctuur. Maar niets hielp. Nu moeten wij overstappen naar klassieke medicijnen zoals Phenobarbital welke de lever ziek maken. Is er een kruiden "medicijn" die de lever kan ondersteunen?

Dank u.


3dogs antwoorde:
Even kort; we beginnen met het beantwoorden van vragen op maandag, maar aangezien iemand een vraag had over melkdistel, dan zou dit een perfecte leverondersteuning zijn.

3dogs antwoorde:
Voor leverondersteuning melk distel zaad en paardebloem blad en een voorzichtig dieet zoals beschreven in mijn boek. Houd je afzijdig van de moderne "master-foods", vacinaties en onnatuurlijke voedselsoorten en medicijnen.

vriendelijke groet, Juliette

Ps. from Swanie - supplementeren met het amino zuur Taurine heeft bewezen erg veel te helpen in sommige vormen van epilepsie. Blijf uit de buurt van niet organische schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, syntetische materialen voor de slaapplaats, electrosmog, vervuiling en stress. castreer of steriliseer de hond NIET aangezien dit in veel gevallen de zaak verergert.


Chriske antwoorde:
Ik wil u graag bedanken. Het helpt veel, maar helaas is ze al gesteriliseerd. de eierstokken zijn verwijderd. Ze zeiden dat de tijden dat ze loops was, de aanvallen erger zouden kunnen wordenen vaker konden voorkomen. Toen der tijd geloofde ik de dierenarts. Maar nu heb ik een eigen wil ontwikkeld en geloof ik niet zomaar alles wat een dierenarts me vertelt. Maar voor wat betreft de sterelisatie, is het te laat, het is al gebeurd.
Praten in het engels is een stuk gemakkelijker dan het schrijven ervan.


@chriske

Chriske vroeg ter aanvulling:

Mag ik u nog 2 vragen stellen? Waarom kan castreren de situatie verergeren? En geven we kruiden voor (preventief) we zien dat er mogelijk leverschade is ?

Dank u.


3dogs antwoorde:

Op de eerste vraag, omdat je de hond van uit zijn natuurlijke staat hebt gehaald, het bemoeien met de natuurlijke staat is nooit goed. In dit geval zou ik de kruiden geven om leverproblemen te voorkomen. Aangezien wij zeker weten dat in dit geval leverproblemen tot ontwikkeling zullen komen.
Melkdistel is een sterk kruid en zou meerdere keren moeten worden gebruikt tijdens het jaar voor enkele weken om de lever te helpen regereneren. De andere kruiden kunnen het gehele jaar door gegeven worden.

Vriendelijke groet, Juliette


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)
Laatst bijgewerkt door Ester op za 29 jul, 2006 20:33, in totaal 1 keer bewerkt

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » do 27 jul, 2006 16:09

Onderwerp: Leishmaniasis

Elvira vroeg:

Beste Mevr. De Baïracly Levy en Mrs.Swanie!,

Ik heb u boek “Het complete kruiden handboek voor de kat en hond” gelezen. In dit boek schrijft u over een rapport van Mevr.Betty Butteworth. In dit rapport schreef zij dat u leishmaniasis heeft genezen met lokale kruiden.(kruiden verzameld tijdens een wandeling) Ik ken een Griekse golden eigenaar wiens hond leishmaniasis heeft. Zij zoekt wanhopig naar een remedie voor deze ziekte. Ik wil u dan ook vragen welke kruiden zij zou kunnen gebruiken.

Alvast bedankt.


3dogs antwoorde:

Hallo Elvira,

Dank je voor je vraag.

Bij leishmaniasis is het meest belangrijke aspect vanzelfsprekend een natuurlijk dieet met kruiden als netel, paardbloem, kleefkruid en vlier om de organen to ondersteunen. Bruikbare kruiden zijn onder andere ook, knoflook, salie treksel (thee) getemperd met honing water, alsem (artemesia abs.) liefst in tablet vorm. Indien acuut zou ik willen aanraden te vasten op honing-citroenwater totdat verbetering intreed.

Vriendelijk groet, Juliette

Ps. van Swanie; nog meer bruikbare kruiden; uncaria tomentosa (cats claw/kattenklauw), zwarte walnoot tinctuur met olijfblad extract.

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » do 27 jul, 2006 16:12

Onderwerp: ED

Lupos vroeg:

Mijn vraag gaat over mijn Labrador die elleboogdysplasie heeft.
Mijn vraag is: Is het mogelijk haar te helpen op een natuurlijke manier inplaats van met glucosamine supplementen ? Welk soort kruiden zouden bruikbaar zijn ?

Dank u voor u antwoord.


3dogs antwoorde:

Hallo Dorine,

Bruikbare kruiden voor welke artritische problemen dan ook zijn, wilgenschors, gember, duivelsklauw, guldenroede en sommige selleriezaden. Een natuurlijk dieet is van het grootste belang. Voeg ook netels en bernagie en/of bernagie olie toe.

Vriendelijke groeten, Juliette

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » do 27 jul, 2006 16:18

Onderwerp: leverproblemen mariadistel

Wil de hond vroeg:

Beste Juliette,

Het doet me een groot plezier dat ik u de volgende vraag kan stellen.

Mijn hond heeft een lever probleem en ik geef hem daarvoor mariadistel, in poeder capsules

Ik heb gelezen dat er een homeopatisch medicijn is, genaamd Carduus Marianus, welke de capsules die ik nu geef zou kunnen vervangen.

Mijn twijfel is echter dat ik altijd heb begrepen dat homeopatische preparaten het tegenovergestelde doen van orginele substanties. Wat mij ertoe leidt te denken dat als mariadistel-poeder helpt de lever te genezen, de homeopatische vorm het tegenovergestelde zou doen.

Zie ik dit verkeerd?

Wat is in u mening de beste vorm/preparatie waarin mariadistel zou moeten worden gegeven ?

Hopelijk is mijn vraag duidelijk.

Mijn vriendelijke dank voor u aandacht.

Groeten, Willy


3dogs antwoorde:

Voor ik deze vraag doorgeef, mag ik aannemen dat u met "Maria Thistle" eigenlijk "Milk Thistle" (carduus marianus) bedoeld ?


Noot van het VoerNatuurlijk-team:
Mariadistel = Milk Thistle = Silybum marianum = Carduus marianus. Dit is waar het hier over gaat, maar de benaming is verwarrend omdat wat in het nederlands Melkdistel genoemd wordt, een heel andere plant is (Sonchus oleraceus = Sow Thistle in het engels)


Wil antwoorde:

Ja het is idd mariadistel (milk thistle) die ik bedoel.

Mijn twijfel is echter dat ik altijd heb begrepen dat homeopatische preparaten het tegenovergestelde doen van orginele substanties. Wat mij ertoe leid te denken dat als mariadistel poeder helpt de lever te genezen, de homeopatische vorm het tegenovergestelde zou doen.

Zie ik dit verkeerd?


Swanie antwoorde:

Ja je ziet dit enigszins verkeerd. Homeopatische remedies geven bepaalde symptomen of condities wanneer gebruikt door een compleet gezond persoon (dit word genoemd een bewijs) Deze zelfde symptomen zijn degene die deze remedie zal genezen wanneer genomen door een persoon met deze symptomen, wat betekent “gelijk heelt gelijk”een wet van gelijken.

In kruidenpraktijk is dit principe hetzelfde; de wet van handtekeningen. Dit zegt onder andere dat een plant die groeit in een droge hete plaats het beste te gebruiken is voor het behandelen van een toedoening te maken met droge hete condities. Dit is bevoorbeeld waar met onder andere Euphrasia (ogentroost) wiens bloem te vergelijken valt met een tranend oog.

Voor wat mariadistel betreft zal de homeopatische vorm lever problemen veroorzaken in een gezond persoon en leverproblemen genezen in een persoon met leverproblemen. Dus je ziet, het is een leverremedie, evenals het kruid zelf.


Wil de hond schreef:

wat is in u mening de beste vorm/preparatie waarin mariadistel zou moeten worden gegeven ?


Hallo Willy,

Mariadistel dient te worden toegediend in poeder/capsule/tabletvorm – de zaden zijn het meest effectief. Andere kruiden die ook erg goed zijn voor lever problemen zijn, paardenbloem, netels; kleefkruid zou een goede ondersteuning zijn voor het gehele lichaam. Een natuurlijk dieet is van groot belang, maar dit is vanzelfsprekend.

Ik gebruik niet graag homeopatie, ik heb ze ook nooit superieur gevonden ivm gezonde organische kruiden.

Vriendelijk groet, Juliette


Willy antwoorde:

Dank u voor u duidelijke antwoord.


@willy

Willy vroeg ter aanvulling:

Beste Juliette,

Vriendelijk bedankt voor u antwoorden.

Kunt u me enkele aanbevelingen doen hoe ik paardebloem, netel, kleefkuid bereid in combinatie met melkdistel ?

Is er een verschil in welke kruiden en in welke combinaties zij worden gebruikt afhankelijk can individuele situaties ?

En als laatste maar zeker niet de minste vraag. Is er een specifiek natuurlijk leverdieet dat u kent en mij dus zou kunnen aanbevelen ?

Groetjes Willy.


3dogs antwoorde:

Hallo Willy,

Beste is gedroogde of verse kruiden toe te voegen aan het voer. Organisch of wild gekweekt indien mogelijk. Een goede mix zou zijn (gebruik makend van gedroogde kruiden) 1 deel paardenbloem, 1 deel netelblad, 2 delen kleefkruid. Als de delen grof gesneden zijn 1 eetlepel per dag. Indien gedroogde kruiden dan 1 theelepel per dag.

Vriendelijke groet, Juliette


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)
Laatst bijgewerkt door Ester op za 29 jul, 2006 21:08, in totaal 1 keer bewerkt

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » za 29 jul, 2006 16:45

Kanker voorkomen:

Cattystyle vroeg:

Beste Mevr. De Baïracly Levy,

Mijn eerste hond Nikki is overleden aan kanker.

Ze was 3 jaar oud toen ze stierf. Het begon met een tumor in haar knie, haar poot werd geamputeerd, 7 maanden later had ze echter ook kanker in haar andere poot en in haar organen, zo vertelde de dierenarts mij. Hij vertelde me voor de amputatie van haar poot dat dit de prognose was, en helaas had hij daarin gelijk. Hij vertelde dat ze zou sterven binnen het jaar wat ze dan ook deed; ik heb haar in laten slapen, er was geen andere keus.

Ik weet dat botkanker erg agressief is en zelfs voor mensen zijn er weinig opties, genezen is moeilijk en een korte levensspan kan worden verwacht.

Is er een kruid dat bekent staat voor het preventeren/voorkomen van kanker in het algemeen ? Dus niet alleen botkanker, maar kanker in het algemeen. Want ik verwacht eigenlijk dat het moeilijker is om botkanker te voorkomen.

Bij voorbaat dank,

met vriendelijke groet, Marieke (cattystyle)


3dogs antwoorde:

Hallo Marieke,

Je hebt een mooie naam. Een gezond dieet van geheel vers organisch voedsel en een simpele levensstijl zijn zeker nog de beste manieren om alle ziekten te voorkomen waaronder ook kanker. Kruiden dienen deel uit te maken van ieder dieet, voor mensen en voor honden. Goede kruiden voor het voorkomen van kanker zijn, waterkers, salie en kattenklauw.

Vriendelijke groet, Juliette

PS Swanie: elke adaptogeen zou goed zijn bij het voorkomen van kanker, netels zijn een adaptogeen.


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd om haar antwoorden NIET ergens anders te publiceren. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » za 29 jul, 2006 22:24

Tea-tree olie bij katten:

Ordell vroeg:

Beste Mevr.De Baïracly Levy,

Dank u voor u bezoek op onze internet discussie lijst ! Het is fantastisch om u hier te hebben.

Ik heb de volgende vraag:

Men kan op het internet lezen dat tea-tree olie giftig is voor katten als je het op hun huid of vacht smeert.

Denkt u dat dit waar is ?
Kunnen we katten behandelen met tea-tree olie als dit nodig mocht zijn ?

Kunnen we het alleen gebruiken als het verdund is ? En indien dit waar is met wat voor soort substantie mixen we het dan ?

We gebruiken nu tea-tree olie in een olievernevelaar (zoals u hieronder kunt zien) wanneer ze niesen of verkouden lijken te zijn.

Bij voorbaat dank voor u antwoord.

Met vriendelijke groet, Ordell


3dogs antwoorde:

Hallo Ordell,

Ik zou uberhaupt geen tea-tree olie gebruiken op welke levende vorm dan ook, ik hou er niet van.

Vriendelijke groet, Juliette


PS Swanie: je moet met esentieele olien altijd voorzichtig zijn bij katten, ze reageren erg gevoelig op esentieele olien, ik zou geen tea-tree olie aanraden voor katten.


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » za 29 jul, 2006 22:27

Vlooien en teken:

Cattystyle vroeg:

Beste Mevr. De Baïracly Levy en Swanie,

Dank u voor u bezoek aan onze discussie lijst ! Wij waarderen het ten zeerste !

We hebben meerdere van u kruiden remedies tegen vlooien en teken gelezen.

Welke denkt u dat de beste is voor een gebied waar veel teken voorkomen? Wij zijn op vakantie geweest in Belgie, en onze duitse herder had ten minste 7 teken per dag.

We hebben een citroen lotion gemaakt met rozemarijn. Raad u mischien een sterkere remedie aan voor een hond die zo aantrekkelijk is voor teken ?

Bij voorbaat heel erg bedankt.

Met vriendelijke groet, Marieke (cattystyle)


U kunt de engelse vertaling van het recept hier lezen
viewtopic.php?p=44463#44463

Wendy voegde hier aan toe:

Als vraag wilde ik hieraan toevoegen: raadt u deze citroen lotion ook voor katten en fretten aan ?

Vriendelijke groet, Wendy


3dogs antwoorde:

Hallo weer Marieke,

Het recept waar jij naar verwijst is prima; voor een sterker effect voeg je citroenbalsem (mellise offic.) een soort van munt of mentha pulegium en lavendel parasitaire insecten vermijden over het algemeen, zoete, citroenachtige en muntachtige geuren.

(en met een lachje) “ honden zullen teeken krijgen”

Vriendelijke groet, Juliette


3dogs antwoorde aan Wendy:

Dit is prima voor alle dieren. Vermijd sprayen bij de ogen.

Vriendelijke groet, Juliette [/B]

(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » ma 31 jul, 2006 06:28

Onderwerp: Devil's claw

Yari vroeg:

Mijn vraag is, zijn de bijwerkingen van rapunzel/devil's claw minder dan de bijwerkingen van NSAID's (Non-Steroidal Anti-Inflammatory drugs) zoals rimadyl/metacam/zubrin etc etc. Enige tijd geleden had ik een discussie met de orthopedisch specialist van mijn hond hierover. Hij zegt dat rapunzel/devil's claw niet zo veilig is voor honden als mensen denken. Ik heb ook contact opgenomen met Prof. Fink-Gremmels (specialist in veterinairy farmacy, farmacology en toxicologie) en zij vertelde me hetzelfde. Volgens hun is rapunzel/devil's claw te vergelijken met phenylbutazone (beter bekend als bute) Bijwerkingen als maagzweren behoren bij bute. Het resultaat van verschillende studies zijn veelal resultaten van menselijke studies. Fink-Gremmels zei dat er in honden er ook een kans is op lever problemen. Hier is wat informatie die ik heb gevonden op het internet over rapunzel/devil's claw.

“rapunzel/devil's claw stimuleert het aanmaken van maagzuur dus dient vermeden te worden bij maag en darmzweren en: in voorgeschreven dosering is rapunzel/devil's claw over het algemeen goed te verdragen, hoewel, er zijn rapporten over, hoofdpijn, belgeluid in de oren, verlies van smaak en trek, en diarree voor hen die het kruid gebruiken.Gebaseerd op een studie met dieren kan rapunzel/devil's claw de kracht en frequentie van de hartslag doen afnemen. Het is niet bekend of het nemen van rapunzel/devil's claw langer dan 4 maanden veilig en effectief is. rapunzel/devil's claw kan invloed hebben op de zuurhoogte van de gastrointestinale wegen en moeten vermeden worden door mensen met maag of darmzweren. Omdat rapunzel/devil's claw het bloedsuiker nivo kan verlagen dienen mensen met diabetes contact op te nemen met hun huisarts alvorens tot het gebruik van rapunzel/devil's claw over te gaan. Individuelen met hartziekte, abnormale hartritme's of galstenen dienen contact met hun huisarts op te nemen alvorens tot het gebruik van rapunzel/devil's claw over te gaan. In theorie kan rapunzel/devil's claw de kans tot bloedingen vergroten. Wellicht dient men te stoppen met het gebruik ervan voor operaties : bespreek dit met u huisarts/specialist. Wees ervan op de hoogte dat rapunzel/devil's claw besmet kan zijn met andere kruiden, pesticiden, herbiciden, zware metalen en drugs.”

Wat is uw mening hierover ?

En als u zegt dat rapunzel/devil's claw veiliger is dan gewone honden NSAID's welke dosering zou u dan aanraden voor mijn honden ? (mijn hond weegt circa 30 kilo) en voor welke periode van tijd is het veilig om aan mijn honden te geven ?

Dank u.


3dogs antwoorde:

Ik ken de medicijnen die u noemde in u vraag niet. Dus kan ik helaas niet uw gehele vraag beantwoorden. Generaal gesproken zou ik moeten zeggen dat het traditionele gebruik van kruiden altijd de meest accurate is aangezien zei door praktische ervaring en observatie door de decenia heen hun gebruik hebben bewezen. In afrika, word rapunzel/devil's claw wortel (edit: harpagophyti radix – niet te verwaren met de europese rapunzel/devil's claw phyteuma spp.) traditioneel al eeuwen gebruikt voor het behandelen van digestie problemen en koorts in de eerste plaats en reumatische aandoeningen in de tweede plaats. Als het gebruik van deze wortel daadwerkelijk de bijwerking vertoont welke u beschrijft dan zou het door de eeuwen heen niet lang hebben geleefd als een traditioneel geneesmiddel. Wellicht ligt het probleem bij de traditionel bereiding ervan en toediening van de plant, welke in moderne tijden vaak het tegenovergestelde is ten opzichte van traditionel gebruiken. Ik zal altijd als favoriet zien het gebruik van goede traditionele kruiden remedies ten opzichte van de chemisch tot stand gekomen medicijnen.

Vriendelijke groet, Juliette


PS Swanie:

Juliette heeft het eigenlijk allemaal al gezegd. Ik wil graag toevoegen dat volgens de
E-commisie monographs lijst er geen speciale inachtzaam nemingen of waarschuwingen bestaan voor het gebruik van deze wortel. Giftige effecten staan ook beschreven als “ Niet gerapporteerd”
Contra indicaties zouden zijn maag en darm zweren en bijwerkingen worden beschreven als “LICHTE gastrointestinale afwijkingen (e.a.diarree, misselijkheid, maagpijn) kan voorkomen bij gevoelige individuelen , vooral bij hogere dosering.”
(Bron: ESCOP mongraphs by the Scientific Foundation for Herbal Medicinal Products, second edition 2003, ISBN 1-901964-07- 8

Ik geloof dat hier ook andere factoren in consideratie dienen te worden genomen: vaak worden reumatische aandoeningen verergerd door een slechte dieet-eet gewoonte. Het nemen van een kruiden dieet terwijl de slechte gewoonten aanhouden is niet alleen contra productief tegen elke vorm van verbetering, maar zou waarschijnlijk de negatieve bijwerkingen van gastrointestinale problemen verhogen. Ook hebben honden een compleet ander intestinaal systeem dan mensen. Ik verwacht geen problemen in honden, in de praktijk voldoen honden erg goed bij het gebruik van rapunzel/devil's claw en er zijn mij geen problemen of bijwerkingen bekend. Voor wat betreft besmetting, dit is waar bij elk kruiden product. Men dient alleen gebruik te maken van kruiden van hoge kwaliteit die zijn gecontroleerd op inhoud van bijv. zware metalen etc etc etc.

Voor wat betreft het gebruik van rapunzel/devil's claw bij honden, is het beter om een product te gebruiken dat als een van de ingredienten rapunzel/devil's claw heeft. Herbalisten creeren kruiden mixen om de maximale efficientie te bereiken en minimale bijwerkingen. Een goede kruidenmix bezit 1 of 2 kruiden met een primair effect, verdere kruiden ter ondersteuning van het process, kruiden die ontgifting stimuleren, lymphen en andere excretorische organen, en kruiden ter voorkomen van eventuele bijwerkingen zoals bijvoorbeeld kramp, diaree etc etc etc.

Een goed gevarieerde kruiden mix van een comptente herbalist is vaak meer effectief dan het willekeurig gebruiken van 1 enkele kruidesoort. Dit betreft zeker lange termijn gebruik.


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » ma 31 jul, 2006 06:32

Onderwerp: Kruiden tegen interne parasieten

Sella vroeg:

Beste Mevrouw De Bairacli Levy,

Mijn hond is 16 maanden oud en heeft een moeilijke start gehad voor wat betreft zijn gezondheid. Hij is veel beter maar een symptoom waar hij nog steeds last van heeft is dat hij niet een normale hoeveelhied wormen in zijn spijsverteer systeem kan krijgen. Zijn er bepaalde soorten kruiden die ik hem kan geven die dit probleem zou kunnen oplossen ? Hij krijgt pompoenzaad dat ik vermaal tot een poederen strooi over zijn voer sinds de laatse 2 weken. Nu heb ik ergens gelezen dat dit een goede remedie is om schoon te blijven van worm infectie. Hij krijg ook knoflook.

Vriendelijke groet, Sella


3dogs antwoorde:

Hallo Sella,

Gebruik een kuur van interne reiniging zoals is beschreven in mijn boeken. Vemeng ook salie met zijn voer evenals andere anti parasitaire dingen zoals kokosnoot, alsem, knoflook . En als allerbelangrijkst: een natuurlijk dieet !!!

Vriendelijke groet, Juliette


PS Swanie: het interne reinigen (vasten/kruiden) werkt erg goed, ik heb meerdere honden genezen die dit probleem hadden, met dezelfde methode.


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » ma 31 jul, 2006 06:36

Onderwerp: Kruiden voor gezonde honden

Sandra vroeg:

Beste Mevrouw De Bairacli Levy,

Ik ben erg geintreseerd in uw mening over het volgende.
Is het nodig om gezonde honden met kruiden te supplementeren ?
Niet dagelijks, maar enkele keren per week.
Bijvoorbeeld; mijn hond krijgt een theelepel zeewier 1 a 2 keer per week (zoals Billinghurst sugereerde moet dit de “ beste” zijn als je wilt aanvullen) en wat netels. Er word gezegd dat deze kruiden de beste vitaminen en mineralen bevatten en het totale imuun systeem sterker maken. Ook bevat zeewier mineralen zoals selenium en zink waarvan mischien niet genoeg is te vinden in een rauw voer dieet. Wat is een “gezonde” hond? Mijn honden zijn gezond , heel erg gezond zelf door het rauw voer dieet. Maar 1 hond heeft nog steeds problemen met zijn spijsvertering. Ik denk zelf dat hij voordeel haalt uit het aanvullen van kruiden. Is dat een ongezonde hond, dus het is ok dan om kruiden te supplementeren ? Ik heb wat moeite met het gebruik van de term “ gezonden honden hebben geen....” De meeste honden op brokken waren “ongezond” voordat zij met het rauwe dieet begonnen. En honden krijgen een hoop dingen uit de natuur, dat is de waarheid. Zeewier of wier uit een meer is daar 1 van, daarnaast ook wortels van jonge bomen in het water en schors.

Dank u voor uw antwoord.

Fijn u op het forum hebben, groetjes, Sandra


3dogs antwoorde:

Hallo Sandra,

Kruiden zijn geen supplement, zei maken deel uit van een natuurlijk dieet. Alle wilde dieren eten kruiden en wilde planten op een regelmatige basis, wilde honden eten de ingewanden van hun prooi, gevuld met deze planten en kruiden. Ook, eten wilde honden deze kruiden en planten uit eigen beweging, en indien toegelaten genezen ze zichzelf van meerdere ziekten.

Een gezonde hond is een hond die ziekte kan weerstaan, of liever gezegd de kracht heeft om de ziekte te lijf te gaan door te vasten en het eten van kruiden en andere behulpzame dingen (aarde, kool) Een gezonde hond heeft een gezonde eetlust, is sterk in gedachte en lichaam, heeft een glanzende vacht, scherpe heldere ogen en een goed verstand.

Vriendelijke groet, Juliette


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » ma 31 jul, 2006 06:39

Onderwerp: Constipatie York

Mizz vroeg:

Hallo Swanie,

Een warm en welgemeend welkom op het forum, mag ik bij voorbaat beginnen met U en Juliette De Bairacli Levy te bedanken voor het maken van ruimte,in uw zeker drukke programma, om onze vragen te beantwoorden.

Ik wil graag u advies vragen over verstoppings problemen. Mijn York is 16 jaar gaande richting 17 en heeft deze problemen al ruim een jaar. Mijn dierenarts blijft mij papjes, pilletjes, dieeten en drankjes geven maar toch treed er geen verbetering op, hij is geopereerd om zijn prostaat te verwijderen en dit heeft het leven dan ook iets meer leefbaar gemaakt, maar toch zou ik zo graag zien dat mijn hond naar buiten gaat en niet steeds zucht, steunt en piept wanneer hij zijn grote zaak moet doen. Zijn er speciale kruiden die u me zou kunnen aanraden om dit probleem op te lossen ? Ik heb het internet fanatiek afgezocht naar kruiden en mixen maar ik kwam zo veel tegen dat ik door de bomen het bos niet meer zag.

Hopend dat u me een passende kruidenmix kunt aanraden, verblijf ik,

met vriendelijke groet, Alice


Mizz voegde toe:

Het viel me net op dat ik was vergeten te vertelen hoe de york zijn voedingspatroon in elkaar steekt. Hij krijgt 2 x daags voer, s'morgens en s'avonds.

s'morgens gemalen brokjes (hij heeft geen tanden meer) en s'avonds gemalen brokjes met groenten en wat blikvoer.

Aangezien hij geen tanden meer heeft heb ik hem niet op NRV gezet, simpelweg omdat het met deze leeftijd voor mij nutteloos leek. Hij is dement en reageert erg boos op welke verandering ook in zijn voedselbak.

Vriendelijke en welgemeende groet, Alice


3dogs antwoorde:

Hallo Alice,

In jouw geval is een natuurlijk dieet echt een vereiste. Zie daarvoer mijn boek over laxatieve dieeten.
Voer dient voorzien te zijn van pruimen, rozijnen (ik ben bekend met de discussies over rozijnen en dat ze giftig zouden zijn, echter, ik heb ze regelmatig gevoerd over de decenia en nooit een probleem ermee geconstateerd) Vergewis jezelf ervan dat je alleen organische spullen gebruikt, zonder plastik verpakkingsmateriaal, vijgen, hele granen en in acute gevallen gebruik dan wonderolie.

Vriendelijke groet, Juliette


PS Swanie:

Kruiden tegen verstopping zijn, paardenbloem, zoethoutwortel, gember en krulzuring – je moet de hele hond behandelen en niet alleen de symptomen. Zorg dat de secretieen en de gastrointestinale activiteiten weer op gang komen om zodoende verstopping te voorkomen. (de hierboven genoemde kruiden zorgen hiervoor)


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

*Site Beheerder*
*Site Beheerder*
Avatar gebruiker
Berichten: 30895
Geregistreerd: wo 23 nov, 2005 21:30
Woonplaats: Leeuwarden
Aantal honden: 2
Aantal katten: 3

Berichtdoor Ester » ma 31 jul, 2006 06:43

Onderwerp: Oliën

Roger vroeg:

Beste Mevr.De Bairacli Levy,

Ten eerste wil ik u en Swanie hartelijk verwelkomen op het “ Voer Natuurlijk” Forum.

In uw boek “ Common Herbs for Natural Health” schrijft u over medicinale oliën die u door middel van een aftreksel maakt van bijvoorbeeld lavendel, rozen en uw favoriet rozemarijn. Gebaseerd op zonnebloem olie en met behulp van zonlicht. Nou, het is de tijd van het jaar met hoge temperaturen en een hete zware zon.

Is het mogelijk om zulke medicinale oliën ook te maken, gebaseerd op olijfolie, met gesneden netels (urtica dioica), en dan gebruik makend van de zelfde procedure die u beschrijft in u boek met de rozemarijn? Of is het aan te raden om alleen gedroogde netel te gebruiken? Beide de gedroogde vorm en de olie vorm zijn voor intern gebruik.

Is die vorm van medicinale olie van rozemarijn (gebaseerd op zonnebloemolie) ook voor intern gebruik ?

Dank u Mevr. De Bairacli Levy voor al die fantastische boeken die u heeft geschreven, ze zijn van grote waarde voor ons iedereen die geintreseerd is in de weg van de natuur en de natuurlijke manier van groeien, zowel voor de mens als voor het dier.

Ik heb ontzettend genoten van de video “ Juliette van de kruiden”
En dank U Swanie dat u onze zeer gewaardeerde gast bent.

Beste wensen, Roger.


3dogs antwoorde:

Hallo Roger,

Dank je voor je vriendelijke woorden. Olijf olie is erg goed voor het maken van infused oils. Beiden netelblad en wortel kunnen worden gebruikt voor het maken van een infused oil. Je zou de olie intern kunnen gebruiken, maar het effect zal wellicht niet hetzelfde zijn aangezien vet zich zou kunnen gaan bemoeien met de absorptie van de maag. Het hangt er in de basis vanaf wat je probeert te behandelen. Generale infused oils worden extern gebruikt, standaard infusions (met water) zijn beter voor inwendig gebruik.

Vriendelijke groet, Juliette


(Juliette heeft nadrukkelijk gevraagd dat haar antwoorden NIET ergens anders worden gepubliceerd. Antwoorden gegeven door mij (zijn gemarkeerd met mijn naam; swanie) mogen elders gebruikt worden zolang de gehele vraag en het antwoord zijn gequot en mijn naam en URL (www.swanie.de) er bij gepubliceerd staan.)

Keer terug naar Gastschrijver Juliette de Baïracli Levy (2006) (In Memoriam)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast