Registreren

Weekmenu Duitse Herder pup bijna 6 maanden

In deze rubriek kun je jouw menu posten of andere gebruikers helpen om een menu samen te stellen.

Moderator: Team VoerNatuurlijk

Snuffelaar
Snuffelaar
Berichten: 5
Geregistreerd: do 28 mei, 2015 12:59
Woonplaats: Boskoop
Aantal honden: 1

Weekmenu Duitse Herder pup bijna 6 maanden

Berichtdoor Daphne-Tyson » do 28 mei, 2015 19:41

Hallo allemaal,

Ik heb een Duitse Herder van 5,5 maand oud.
Vanaf dat hij hier is (8 weken) krijgt hij KVV van het merk BARFmenu.

Nu hij groter wordt, vind ik het tijd om zelf met BARF aan de slag te gaan.
Ik heb daarom een eerste opzet gemaakt van een menu en ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. (kip ontbreekt bewust, omdat hij daar allergisch voor is)

Heb groente niet standaard opgenomen in het menu. In de kvv rollen zit dat ook niet en hij lust heel veel groentes niet, hij krijgt daarom gewoon alleen groentes die wij over hebben.

Menu Tyson (27 kg)
Eten per week (4%)7560 gram, Spiervlees (35%), Vleesbot (45%) en Organen (20%).

Maandag 350 gram geitensnippers 500 gram eendennek 250 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 350 gram kalkoensnippers 500 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 350 gram lamssnippers 500 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn
Vrijdag 350 gram hertenvlees/hazenvlees (afwisselend per week) 500 gram parelhoenkarkas 250 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 500 gram eendenkarkas 250 gram runderpens
Zondag 500 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel

Ik heb dit menu daarnaast voor de komende zes weken doorgetrokken en steeds iets aangepast, rekening houdend met de verhoudingen tussen spiervlees, vleesbot en organen.
Hij groeit namelijk gemiddeld een kilo per week en wil per zes weken bestellen.

Week 2 (Tyson weegt dan 28 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 550 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 350 gram kalkoensnippers 500 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 500 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif
Vrijdag 350 gram hertenvlees/hazenvlees 500 gram parelhoenkarkas 250 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 550 gram eendenkarkas 250 gram runderpens
Zondag 500 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 2700 gram spiervlees 3550 gram vleesbot 1600 gram organen

week 3 (Tyson weegt dan 29 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 550 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 550 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 500 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif
Vrijdag 350 gram hertenvlees/hazenvlees 550 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 550 gram eendenkarkas 250 gram runderpens
Zondag 550 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 2800 gram spiervlees 3650 gram vleesbot 1650 gram organen

week 4 (Tyson weegt dan 30 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 600 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 550 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 550 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif
Vrijdag 400 gram hertenvlees/hazenvlees 550 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 550 gram eendenkarkas 300 gram runderpens
Zondag 650 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 2950 gram spiervlees 3750 gram vleesbot 1700 gram organen

Week 5 (Tyson weegt dan 31 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 600 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 600 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 550 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif + 100 gram kalfskopvlees
Vrijdag 400 gram hertenvlees/hazenvlees 600 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 600 gram eendenkarkas 300 gram runderpens
Zondag 650 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 3050 gram spiervlees 3900 gram vleesbot 1700 gram organen

Week 6 (Tyson weegt dan 32 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 600 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 600 gram kwartelkarkas 300 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 550 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 150 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif + 200 gram kalfskopvlees
Vrijdag 400 gram hertenvlees/hazenvlees 600 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 400 gram kalkoensnippers 600 gram eendenkarkas 300 gram runderpens
Zondag 650 gram paardensnijlingen 600 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 3200 gram spiervlees 4000 gram vleesbot 1800 gram organen

*Warm Thuis*
*Warm Thuis*
Avatar gebruiker
Berichten: 2266
Geregistreerd: wo 04 nov, 2009 01:26
Aantal honden: 8
Aantal katten: 2

Re: Weekmenu Duitse Herder pup bijna 6 maanden

Berichtdoor Eranthe » do 04 jun, 2015 13:52

Ik zit nu op mijn werk. Vind je het goed dat ik hier later even op terugkom? Kijk ik meteen de berekening na.
Groetjes, Karen

Snuffelaar
Snuffelaar
Berichten: 5
Geregistreerd: do 28 mei, 2015 12:59
Woonplaats: Boskoop
Aantal honden: 1

Re: Weekmenu Duitse Herder pup bijna 6 maanden

Berichtdoor Daphne-Tyson » ma 08 jun, 2015 11:29

Hoi Eranthe,

Had jij binnenkort nog tijd om naar mijn menu te kijken?

*Warm Thuis*
*Warm Thuis*
Avatar gebruiker
Berichten: 2266
Geregistreerd: wo 04 nov, 2009 01:26
Aantal honden: 8
Aantal katten: 2

Re: Weekmenu Duitse Herder pup bijna 6 maanden

Berichtdoor Eranthe » ma 22 jun, 2015 19:13

Dank je voor je geduld. :D

Je menu ziet er qua variatie goed uit. Het valt me op dat je wel onder de 4% voert. Je zit op zo'n 3,6%.
Ik zie dat het Barf principe hanteert. Is niks mis mee, maar let wel op als je eend karkas, parelhoen karkas en eenden rugstuk geeft dat dat niet veel aan vlees bevat, vooral als je uitgaat van 50%bot/50% vlees. Je zou dan boven de 22,5% bot uit kunnen komen. Nu ben ik wel een voorstander van wat meer calcium bij een opgroeiende pup. Je zou een groentenmix er naast kunnen voeren. Vaak kunnen honden dan net iets meer aan calcium hebben zonder dat ze telkens krijt ontlasting krijgen. Misschien gaat het al super bij het zelf samenstellen, ben je al begonnen? En loop je nog ergens tegenaan?
Groetjes, Karen

Snuffelaar
Snuffelaar
Berichten: 5
Geregistreerd: do 28 mei, 2015 12:59
Woonplaats: Boskoop
Aantal honden: 1

Re: Weekmenu Duitse Herder pup bijna 6 maanden

Berichtdoor Daphne-Tyson » di 23 jun, 2015 07:43

Ik ben afgelopen zondag begonnen met het voeren van bovenstaande menu.
Aangezien Tyson allergisch is voor kip en ei heb ik besloten om, om de dag een nieuw diersoort te introduceren zodat ik goed in de gaten kan houden hoe het gaat.
Nu had hij gister gelijk heel veel jeuk na zondag zijn nieuwe diersoort kalkoen, dus deze kan alvast van het menu af :P
Nu even afwachten hoe het met de rest van de diersoorten gaat.

Ik heb inderdaad ook besloten er groente mix bij te geven. Hier ben ik 3 weken geleden al mee begonnen om het bij zijn KVV te geven en nu geef ik het dus ook bij zijn BARF.
Geef hem restjes groente van ons en maak eens per week een mix voor hem die hij beetje bij beetje krijgt, zodat hij per week tussen de 5 en 10 % groente krijgt.

Verder doet hij het tot nu toe prima. Het is alleen even wennen, zo liet hij zondag ochtend de eendennekken liggen, maar na nog een keer aanbieden een paar uur later, at hij het toch op.
Vanmorgen kreeg hij lamspens, lamssnippers en patrijskarkas en dit was zo verdwenen :)
Houd wel erg goed in de gaten hoe zijn ontlasting eruit ziet en hoe hij zich eronder gedraagt.

Groetjes,
Daphne

Keer terug naar Hond & menu

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten