Registreren

24 mei workshop: Rauw vs brok, dieet, supplementen, etc

Hier kun je aankondigingen plaatsen van lezingen, evenementen, workshops etc. Ook kun je hier alles vinden omtrent de activiteiten van VoerNatuurlijk.

Moderator: Team VoerNatuurlijk

Snuffelaar
Snuffelaar
Berichten: 2
Geregistreerd: vr 16 mei, 2014 14:54
Aantal honden: 1
Aantal katten: 3

24 mei workshop: Rauw vs brok, dieet, supplementen, etc

Berichtdoor Friso » vr 16 mei, 2014 15:13

VETINED organiseerde eerder een discussie over Rauw vs Brok, nog te zien op http://vetined.com/cursussen/6) Nu is er op 24 mei een workshop in cursuscentrum EduPet.

Omschrijving: Uitgangspunt voor deelname aan deze cursus is, dat de cursist de basiskennis van voeding voor hond en kat beheerst. In deze cursus zullen specifiek de volgende onderwerpen aan bod komen:
1) Vers vlees of brok, filosofie, de argumenten pro en contra, onderbouwd met wetenschappelijke bewijzen en praktische ervaringen. Afwisselen of combineren? Microbiologische aspecten: is infectiegevaar reëel? Hoe te voorkomen? Tekorten en overdoseringen? Indicaties en contra-indicaties?
2) Veterinaire dieetvoedingen met achtergrondinformatie over de betreffende ziektes en het werkingsmechanisme van dieetvoedingen daarbij. Ondersteunend versus therapeutisch. Denk aan overgewicht, allergische huidproblemen, chronische maagdarm aandoeningen, problemen met het bewegingsapparaat, urineweggruis/-stenen of nieraandoeningen. Vers vlees als dieetvoeding, kan dat?
3) De verschillende voedingssupplementen met achtergrondinformatie over het beoogde werkingsmechanisme. Supplementen op gebied van overgewicht, huid en vacht, hart en gewrichten zullen worden besproken. Wanneer gebruik je wat, welke doseringen en wat mag je ervan verwachten?

Voor meer info http://vetined.com/cursussen/37.

Keer terug naar Het Prikbord

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast