Registreren

Weekmenu Duitse Heder 6 maanden

Hier kun je alles plaatsen over honden en natuurlijke rauwe voeding.

Moderator: Team VoerNatuurlijk

Snuffelaar
Snuffelaar
Berichten: 5
Geregistreerd: do 28 mei, 2015 12:59
Woonplaats: Boskoop
Aantal honden: 1

Weekmenu Duitse Heder 6 maanden

Berichtdoor Daphne-Tyson » ma 01 jun, 2015 12:19

Hallo allemaal,

Ik heb een Duitse Herder van bijna 6 maanden oud.
Vanaf dat hij hier is (8 weken) krijgt hij KVV van het merk BARFmenu.

Nu hij groter wordt, vind ik het tijd om zelf met BARF aan de slag te gaan.
Ik heb daarom een eerste opzet gemaakt van een menu en ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. (kip ontbreekt bewust, omdat hij daar allergisch voor is)

Heb groente niet standaard opgenomen in het menu. In de kvv rollen zit dat ook niet en hij lust heel veel groentes niet, hij krijgt daarom gewoon alleen groentes die wij over hebben.

Menu Tyson (27 kg)
Eten per week (4%)7560 gram, Spiervlees (35%), Vleesbot (45%) en Organen (20%).

Maandag 350 gram geitensnippers 500 gram eendennek 250 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 350 gram kalkoensnippers 500 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 350 gram lamssnippers 500 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn
Vrijdag 350 gram hertenvlees/hazenvlees (afwisselend per week) 500 gram parelhoenkarkas 250 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 500 gram eendenkarkas 250 gram runderpens
Zondag 500 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel

Ik heb dit menu daarnaast voor de komende zes weken doorgetrokken en steeds iets aangepast, rekening houdend met de verhoudingen tussen spiervlees, vleesbot en organen.
Hij groeit namelijk gemiddeld een kilo per week en wil per zes weken bestellen.

Week 2 (Tyson weegt dan 28 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 550 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 350 gram kalkoensnippers 500 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 500 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif
Vrijdag 350 gram hertenvlees/hazenvlees 500 gram parelhoenkarkas 250 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 550 gram eendenkarkas 250 gram runderpens
Zondag 500 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 2700 gram spiervlees 3550 gram vleesbot 1600 gram organen

week 3 (Tyson weegt dan 29 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 550 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 550 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 500 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif
Vrijdag 350 gram hertenvlees/hazenvlees 550 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 550 gram eendenkarkas 250 gram runderpens
Zondag 550 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 2800 gram spiervlees 3650 gram vleesbot 1650 gram organen

week 4 (Tyson weegt dan 30 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 600 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 550 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 550 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif
Vrijdag 400 gram hertenvlees/hazenvlees 550 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 550 gram eendenkarkas 300 gram runderpens
Zondag 650 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 2950 gram spiervlees 3750 gram vleesbot 1700 gram organen

Week 5 (Tyson weegt dan 31 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 600 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 600 gram kwartelkarkas 250 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 550 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif + 100 gram kalfskopvlees
Vrijdag 400 gram hertenvlees/hazenvlees 600 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 600 gram eendenkarkas 300 gram runderpens
Zondag 650 gram paardensnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 3050 gram spiervlees 3900 gram vleesbot 1700 gram organen

Week 6 (Tyson weegt dan 32 kg):
Maandag 400 gram geitensnippers 600 gram eendennek 350 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 400 gram kalkoensnippers 600 gram kwartelkarkas 300 gram lamspens
Woensdag 400 gram lamssnippers 550 gram eendenrugstuk 200 gram lam (hart - lever - long) + 150 gram rundernier
Donderdag 1 kg heel konijn + duif + 200 gram kalfskopvlees
Vrijdag 400 gram hertenvlees/hazenvlees 600 gram parelhoenkarkas 300 gram geitenpens
Zaterdag 400 gram kalkoensnippers 600 gram eendenkarkas 300 gram runderpens
Zondag 650 gram paardensnijlingen 600 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 3200 gram spiervlees 4000 gram vleesbot 1800 gram organen

Keer terug naar Hond & Rauw

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten