Trampolines zijn een geweldige vorm van lichaamsbeweging voor zowel kinderen als volwassenen, maar voordat je een trampoline gaat kopen, is het belangrijk om wat onderzoek te doen en er een te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Het is belangrijk om de juiste grootte en vorm te vinden, maar ook één die een paar belangrijke veiligheidsvoorzieningen heeft om ongelukken en verwondingen te voorkomen.
Om je te helpen, vind jij hier de beste trampolines op de markt.

Beste Overal: VirtuFit Trampolines

Als je op zoek bent naar een trampoline die veilig, leuk is en in de meeste tuinen past, dan raden wij de VirtuFit Trampolines aan. Zoals de naam al doet vermoeden, is VirtuFit een met veel verschillende modellen voor zowel oud als jong een merk dat wordt aangeprezen als “de veiligste trampoline”. Het merk biedt vele verschillende soorten trampolines voor zowel volwassenen als kinderen. De materialen die gebruikt worden zijn allemaal van hoge en betrouwbare kwaliteit, zoals een veilige trap, een stalen gegalvaniseerde frame, gegalvaniseerde veren en een polypropyleen springmat. Dit unieke merk voorkomt het kraken en kreunen van de meeste trampolines.

De schokabsorberende matten bieden voldoende ruimte om rond te springen, en de veiligheidsnetten (zachte, flexibele netten) zorgen ervoor dat kinderen er niet uitvallen. Ouders zijn het erover eens dat dit een goed gemaakt product is waar kinderen dol op zijn.

Best voor Volwassenen: Salta Combo Editie Trampolines

Als oudere kinderen en volwassenen van plan zijn om te springen, is een van de belangrijkste overwegingen de gewichtslimiet. Hoewel de meeste conventionele achtertuin trampolines er groot en stevig uitzien, hebben sommige een gewichtslimiet van 80 kilo – te laag voor zelfs een volwassen man. Deze rechthoekige trampoline van 2,44m heeft een gewichtslimiet van 150 kilo en een veel groter springoppervlak.

Maar zelfs volwassenen hebben baat bij speciale veiligheidsvoorzieningen, en deze trampoline voldoet ook op dat gebied. De trampoline heeft een groot veiligheidsnet, plus padding om de zwaar uitgevoerde gegalvaniseerde stalen veren te bedekken.

Naast de veiligheid en esthetiek zijn de recensenten vooral onder de indruk van het feit dat dit model, in tegenstelling tot de meeste trampolines, niet piept tijdens het springen.

Beste middenprijs: Etan Hi-Flyer Trampoline

Als je geen fortuin wilt uitgeven, heeft deze trampoline alles wat je nodig heeft om rond te springen. De trampoline is rond, heeft verschillende lengtes en biedt voldoende ruimte om te springen, terwijl de gevoerde omheining voorkomt dat je kind van de trampoline stuitert. De UV-bestendige mat en het net zorgen ervoor dat de trampoline bestand is tegen gevaarlijke omstandigheden.

Recensenten vinden dit een geweldige trampoline voor kinderen en vinden het leuk dat hij makkelijk in elkaar te zetten is en draagbaar is zonder te klein te zijn.

Het beste voor kleuters: VirtuFit Junior Trampolines Diameter 100-140 cm

Voor de allerkleinste springertjes is een verkleinde versie van een gewone trampoline het beste – zie het als een soort zijwieltjes. Hoewel hij eruit ziet als een gewone trampoline, staat dit indoor model lager bij de grond, zodat kinderen er makkelijk op- en af kunnen

Hoewel veel kindertrampolines een klein handvat hebben om zich aan vast te houden, heeft deze trampoline een volledige veiligheidsomheining waar je dankbaar voor zult zijn als de kinderen letterlijk tegen de muren opbotsen. De omheinings mat is strak geweven en direct op de mat genaaid om gevaarlijke spleten tussen het frame en de elastieken te voorkomen. Het heeft ook een 360-graden gevoerde handgreep om kinderen te helpen stabiliseren terwijl ze springen.

Voor lichaamsbeweging: Hammer JumpStep Fitness Trampoline Pro

Met behulp van een fitness trampoline, of een kleine indoor trampoline speciaal gemaakt voor indoor fitness is een geweldige manier om een low-impact training in het comfort van uw eigen huis uit te voeren. Deze trampolines verschillen van andere trampolines omdat ze meestal een kleinere, meer gecontroleerde bounce hebben, waardoor je jouw sportoefeningen beter kunt uitvoeren.

Hoewel compact, deze trampoline een groter oppervlak dan andere fitness trampolines, waardoor het geschikt is voor een breed scala van oefeningen. Plus, het heeft elastieken in plaats van veren voor een soepele bounce dat is vriendelijker voor gewrichten. De elastieken te verminderen impact met meer dan 40 procent. En hoewel de trampoline laag bij de grond is, zorgen de gebogen poten zonder kantelen voor extra stabiliteit, zodat je veilig kunt springen.