Guanabana is een merk dat is ontstaan in Spanje. Als je het hebt over leuke en mooie accessoires, dan is dit merk wel echt een koploper op het gebied van accessoires. Opvallend aan de accessoires van dit merk is dat ze zijn voorzien van allerlei mooie patronen en dat er gebruik is gemaakt van levendige kleuren. Alle producten van het merk worden met de hand geweven en dat is goed te zien als je de producten tot in de kleinste details goed bekijkt. Geen enkel product ziet er hetzelfde uit, omdat elk item op dezelfde ambachtelijke manier en volledig met de hand wordt geweven. Dit gebeurt bij de Wayuu-bevolking op het Guajira schiereiland. Dit eiland bevindt zich in het noorden van Colombia. Op dit eiland worden de technieken die nu in de accessoires van het merk Guanabana al eeuwenlang gebruikt. Doordat deze technieken al zo’n lange tijd bestaan, kun je erop rekenen dat de accessoires zijn gemaakt van zeer goede kwaliteit en met de uiterste zorg. De wevers hebben al eeuwenlang ervaring op het gebied van het weven op dezelfde manier en dit zul je dan ook terugvinden in de kwaliteit van de producten. Door de samenwerking met de Wayuu-bevolking, draagt het merk Guanabana een steentje bij aan de duurzaamheid van de gemeenschap op het eiland. Een ander belangrijk punt uit deze samenwerking is dat het eeuwenoude handwerk dat hier wordt gedaan nog in stand wordt gehouden.

Verschillende accessoires van het merk Guanabana

Het aanbod aan accessoires behorende bij het merk Guanabana is erg uitgebreid. Een greep uit deze uitgebreide collectie is opgenomen op Pauw.com, waar je makkelijk en snel de verschillende producten van het merk kunt bekijken en kopen. Een van de meest opvallende accessoires van het merk zijn de tassen. Deze tassen zien er niet alleen heel mooi uit, maar zijn ook echt heerlijk zacht om vast te houden. Het is erg leuk om een tas van dit merk weg te geven als een cadeau aan een ander, maar het is natuurlijk ook een prachtig cadeau die je aan jezelf kunt geven. Misschien staat het merk wel bekend om de tassen die het maakt. Dit, omdat het merk hier wel erg groot mee is geworden. Deze tassen bieden voldoende ruimte voor al je spulletjes en zijn goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden waardoor het een ideale tas is om dagelijks mee rond te lopen. Naast de tassen heb je ook de keuze uit diverse geweven riemen. Deze apart uitziende riemen zijn leuk om te combineren met een modieuze broek of om over je jurk te dragen. De armbanden van het merk zijn ook een must-have. Deze modern uitziende armbanden zijn ook helemaal met de hand gemaakt en dat maakt de armband extra speciaal.

Mijn review over de tas die ik heb gekocht van Guanabana

Ik wilde heel graag een tas cadeau doen aan mijn nicht die haar veertigste verjaardag vierde. De winkels liggen allemaal vol met tassen en ik vond het niet zo speciaal om maar even makkelijk en snel een tas uit te kiezen. Ik was op zoek naar iets speciaals. Ik wilde haar een cadeau geven die ze nooit zou vergeten en waar ze echt waarde aan zou hechten. Ik kwam uit bij het merk Guanabana. Ik had er nog nooit van gehoord en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt toen ik op de website Pauw.com rondkeek. Wat me opviel aan de tassen, zonder dat ik het verhaal achter het bedrijf had gelezen, was dat geen van de tassen hetzelfde leken. Daarnaast hadden ze veel weg van een item dat niet zomaar in een fabriek was gemaakt. Toen ik het verhaal van het bedrijf helemaal had doorgelezen kwam ik erachter dat ik gelijk had. Het waren handgeweven tassen. Ik besloot er een te kopen voor mijn nicht. Tot op de dag van vandaag staat ze versteld van de kwaliteit en gebruikt ze hem op dagelijkse basis. En hij ziet er nog goed uit ook nog!