Een hooiberg in de tuin zorgt voor de sfeer van het echte boerderijleven. U gaat een stukje terug in de tijd. De hooiberg was vroeger altijd aanwezig op het boeren erf. Natuurlijk hoeft een hooiberg niet altijd te dienen voor hooi opslag. Een hooiberg kan ook worden gebouwd om te functioneren als sfeervol tuinhuis, carpool of overkapping. Maar de sfeer van de oude boerderij blijft. U krijgt een mooi stukje antiek. Indien u al een hooiberg heeft kan deze worden gerestaureerd door Wigink zodat de hooiberg weer als nieuw is. Ook kunt u een hele nieuwe hooiberg in de tuin of op het erf laten bouwen. Een hooiberg bestaat uit meerdere roeders. U kunt kiezen voor 1 tot 6 roeders.
Wigink is specialist in het bouwen van hooibergen. Voor meer informatie bezoekt u: https://wigink.nl/

Een hooiberg laten bouwen kan bij Wigink.

Met lariks sporen die gewaterd zijn wordt het dak gebouwd. De constructie van de kap wordt zo op vakkundige wijze in elkaar gezet. Daarbij worden lanen gebruikt die in ijzerwerk worden geplaatst met watertechniek. Het is ware ambacht. Een methode die authentiek is en vroeger ook werd gebruikt voor een tijdloze hooiberg constructie. De hooiberg wordt stevig in elkaar getimmerd waarbij er tot slot een rieten dak wordt geplaatst door een dakdekker. Wigink biedt maatwerk. Elk formaat hooiberg is te bouwen van klein tot groot afhankelijk van de functie waarvoor de sfeervolle hooiberg dient. Natuurlijk kunt u ook voor een standaard model gaan. De keuze is ruim en iedere hooiberg heeft zijn eigen look en feel. U kunt natuurlijk bij Wigink ook hooibergen bekijken bij opdrachtgevers die hooibergen hebben laten bouwen door Wigink. Het bedrijf geeft u graag wat telefoonnummers. Zo is het makkelijker om tot een keuze te komen. Indien u enthousiast bent kunt u vrijblijvend contact opnemen voor advies en een offerte bij Wigink: https://wigink.nl/

Soorten hooibergen

Hooibergen zijn ware eye-catchers en in heel veel soorten constructies te bouwen.

De eenroedige hooiberg is de eenvoudigste vorm. Een ronde constructie die bestaat uit eikenhout en gewaterde sporen van lariks of douglas. Een lintzaag heeft de antieke delen gecreĆ«erd. De kap bestaat uit twijgen van hazelaars en is qua diameter 450 cm breed. De grotere drieroedige en vierroedige hooibergen bestaan uit 3 en 4 lanen met een robuuste look. De 4 roedige wordt het meest gekozen vanwege het goede formaat. De vierroedige wordt dus het meest gebruikt op het boeren erf en kan dienen als tuinhuis, kippenhok, hooischuur en zelfs als vakantiehuisjes. De vierroedige hooiberg wordt door Wiggink geheel op maat gemaakt dienend voor de functie waarvoor het wordt gebruikt. Hooibergen kunnen ook heel goed in een Afrikaanse sfeer dienen als safarilodge. En is een stukje kunst en creativiteit. De zesroedige is de grootste hooiberg met zes lanen. Hooibergen worden altijd op een houten constructie gemaakt. De materialen zijn bij Wigink ook los te bestellen. Zo kunt u kiezen uit lanen, roedes in verschillende formaten, eikenbalken, ondersteuningspennen, ringbalken en R.V.S houtdraadbouten. Materialen zijn te bestellen in complete pakketten voor de eenroedige hooiberg. Voor nog meer boerderijsfeer kan Wigink een “Tasberg” bouwen. Dit is als ware een hooiberg met een schuur eronder. Ideaal voor opslag of als complete vakantie woning. De vloer bestaat uit een zogeheten “tas” en dit is een zoldervloer met daarop de hooiberg.