Volgens mij heb ik iedereen in mijn omgeving al een keer zover gekregen om naar camping de Helfterkamp te komen. Uiteraard kom ik hier met mijn gezin maar de laatste tijd komen er vaak vrienden en familie een week of weekendje langs. Na onze verhalen hoe intens wij hier kunnen genieten is het geen overhalen meer, ze komen vanzelf. De kinderen hebben wel eens een vriendje te logerenen en die zijn ook helemaal weg van deze camping. Eenmaal thuis aangekomen zijn de ouders ook zo nieuwsgierig geworden dat ze een bezoekje aan de camping niet kunnen overslaan. Je hoeft immers niet over je eigen kampeermiddel te beschikken. Ze hebben verschillende huur accommodaties. Dus echt iedereen is welkom.

De camping ligt midden in de natuur maar toch dicht bij het dorp. Dit is ideaal voor de faciliteiten. Een bezoekje aan de Veluwe kun je zeker niet overslaan. Naast de camping loopt een beek waar de kinderen vaak te vinden zijn voor wat verkoeling en veel speel plezier. De omgeving biedt echt tal van wandel en fiets mogelijkheden. Dus ook als je geen zin hebt om de auto te pakken kun je de omgeving te voet of met de fiets verkennen. De camping is heerlijk rustig gelegen wat ons echt een vakantiegevoel geeft. Wat opvalt is hoe groen en gezellig de camping is aangekleed. Wij als stadse mensen kunnen hier zo van genieten.

De meeste mensen vinden het sanitair heel belangrijk op een camping. Ik uiteraard ook. Daar is op camping De Helfterkamp niets op aan te merken. Het is ruim, modern en misschien nog wel het allerbelangrijkste, erg schoon. Wij komen hier ook in het voorjaar als het soms wat aan de frisse kant is. Met de vloerverwarming in het toiletgebouw is het er altijd aangenaam.

Wij betrappen ons er nog wel eens op dat wij iets uit de supermarkt vergeten zijn. Gelukkig heeft de camping een klein winkeltje voor de vergeten boodschappen. In de vakantie moet je je natuurlijk een klein beetje laten verwennen. Dit doen wij iedere ochtend met de verse broodjes. Ze zeggen wel eens als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders dat ook. Nou de kinderen vermaken zich heel goed. Ze zijn of met het animatieteam op pad of ze spelen op een van de speelvelden of zelfs recht voor onze caravan. Wij staan namelijk op een veldje met speeltoestellen. Als ik dan een filmpje kijk met de gratis wifi kan ik ze toch nog een beetje in de gaten houden.

Wij gaan er ook graag een dagje op uit. Alleen is dit soms met loodjes trekken want er is echt zoveel te zien in de omgeving. De kinderen zijn weg van de Juliana toren in Apeldoorn. Ze gaan ook graag spelen op de zandverstuiving in Vierhouten. Maar natuurlijk kan een dierenpark zoals een Apenheul of Dolfinarium niet ontbreken. Wij vinden dropen en steden bekijken ook heel leuk. Wij zijn in Zwolle en Deventer en Kampen geweest. Allemaal hanzen steden waar je je ogen uit kijkt.

Ik kan het niet makkelijker maken voor je. Stop maar met zoeken, want op deze camping voelt echt iedereen zich thuis. De omgeving is prachtig en er is genoeg te doen. Wij zien veel jonge stellen of ouderen voor de rust maar ook families met kinderen en honden. Want het los loop gebied is om de hoek. De camping is een beetje ons tweede thuis geworden. Wij kunnen daarom ook niet wachten om weer te gaan.